Volgend optreden:

 

Voor leden

 

Log in >>

Foto's

druppel05

 

      Klik op de fotostapel

 

Optredens in 2023

Juni

Korenfestival Amusing Hengelo

het gezelligste 1-daags korenfestival van Nederland. Rond de 100 koren van allerlei genres laten de stad bruisen. Er zijn grote- en kleine popkoren, barbershop-singers, jazz-zanggroepen, koren met een religieuze of een klassieke achtergrond, smartlap- en levensliedkoren, gospelkoren enz., enz. Elk koor treedt minimaal 2x op, op de 20 binnen- en buitenpodia, verspreidt in de binnenstad van Hengelo.

 

November

Korenfestival Den Haag

Het gastoptreden met de Musikkapelle Berkeldörfer in Vreden was een bijzondere ervaring. Popkoor Liberation heeft nog nooit met een Harmonieorkest gezongen. Dat vroeg dan ook om een intensieve voorbereiding, waarbij de songs instudeerd werden  aan de hand van muziekopnames. Slechts twee repetities werden samen met het orkest gepland. Idereen kon terugkijken op een geslaagd optreden en een enerverende en goed georganiseerde dag.

 

December

In de Kerstperiode heeft Popkoor Liberation drie keer opgetreden. De eerste keer was een besloten optreden in de Grote Kerk op de Oude Markt gevolgd door een optreden bij een verzorgingshuis en de bijdrage aan de kerstsamenzang in de Jacobskerk.

 

 

 

 

Optredens in 2022

Oktober

Korendag Prismare

Na alle coronacommotie van de afgelopen jaren was er dit jaar weer een Korendag in Prismare. Er was de mogelijkheid om je als koor te laten zien en horen en daarnaast ook te laten beoordelen. De jury lette o.a. op muzikaliteit, koorvorming, zuiverheid, uitspraak en dynamiek. Popkoor Liberation won daar de Tweede prijs! Deze uitslag werd met groot enthousiasme en gejuich door het koor ontvangen. Het koor is dan ook ontzettend trots dat het, na een jaar samenwerking met dirigent Leo Bekendam en met de vaste pianiste Astrid Aalders, zo’n fantastisch resultaat hebben gehaald!

 

September

Korenfestival Den Haag

Het korengestival mocht eindelijk weer doorgaan en werd in het Zuiderparktheater georganiseerd. 12 koren stonden op het programma waaronder ook Popkoor Liberation.

Het was het eerste optreden na corona en met onze nieuwe dirigent! Best even spannend maar volgens het publiek ging klong het erg mooi!

 

 

 

 

 

Optredens in 2020

Januari

Paradiso, Amsterdam

Uit het hele land kwamen de koren naar Paradiso op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020 om te laten horen dat zingen hun passie is. Zij brachten een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz.

Popkoor Liberation en het publiek heeft erg genoten van het optreden!

In het decor van deze oude kerk waar de akoestiek fantastisch was en de professionele geluidsinstallatie perfect werkte was het heerlijk om te zingen.

 

 

 

 

Optredens in 2019

 

Juni

Optreden bij Bewonersfestival Enschede-Noord

Tetem, het Deppenveld en Beien hebben de wijk verbonden met een doorlopend programma. Op elke locatie is er een podium met live muziek, eten en drinken. Popkoor Liberation is hier speciaal voor gevraagd en heeft van de optredens op beide locaties weer een feest weten te maken!

 

Juni

Optreden bij korenfestival 'Buiten Gewoon Zingen' in Culemborg

Ingebed in de polders van het rivierenland en de uiterwaarden van de Lek ligt de culturele ontmoetingsplek 'Werk aan het Spoel'. Het Forthuis, het Amfitheater, de Genieloods, de Kogelvanger en de Bomvrije gebouwen herinneren aan de plek die het ‘Fort’ inneemt in de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

'Buiten Gewoon Zingen' heeft als doel: zingen op een bijzondere buitenlocatie en zingen, luisteren, leren en genieten van andere koren. Popkoor Liberation deed hier voor het eerst aan mee en heeft er een mooi uitstapje van gemaakt.

 

Juni

Optreden in Woonzorgcentrum Broekheurnerstede

Regelmatig verzorgt Popkoor Liberaion concerten in Woon-en zorgcentra om de bewoners even een gezellige avond te laten beleven. 

Ook tijdens dit besloten optreden is dit weer gelukt. Wat hebben de bewoners van de Broekheurnerstede genoten afgelopen dinsdag!

 

Juni

Optreden in het Muziekcentrum

WAK staat voor Week van de Amateurkunst. In 2019 zal de WAK voor de 9e keer plaatsvinden en Poploor Liberation heeft in het verleden al eerder aan dit evenement deelgenomen. De WAK is een evenement voor iedereen in de gemeente Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! Het koor gaat afwisselend optreden met Vrouwenkoor Typisch en Shantykoor.

 

September

Korendag Prismare

Een korendag in thuishonk Prismare kon Popkoor Liberation natuurlijk niet voorbij laten gaan. Alleen voor de wedstrijd hebben zij zich dit jaar niet opgegeven. In plaats daarvan werd er een super mooi en ontspannen optreden in de theaterzaal gegeven. Het publiek was enthousiast en er was veel lof over de toevoeging van choreografische opstellingen waar het koor de laatste tijd mee bezig is. 

 

 Oktober  

Verzorginghuis Het Zaalmerink, Haaksbergen

Het optreden startte een klein beetje rommelig maar daarna kwam Popkoor Liberation er wel in. Meerdere bewoners gaven aan dat zij het erg leuk vonden en het koor graag nog eens wilden horen. Vooral de afwisseling van muziek, een praatje tussendoor en het samen zingen met het publiek werd als heel fijn ervaren. 

 

 

 

 

Optredens in 2018

Juni

Korenreis weekeind Scheveningen

We hebben weer een heel gezellig weekend met elkaar beleefd.
Voeg daarbij het heerlijke weer, de zon en zee, lekkere stranden, mooie terrassen, leuke wandelingen, en alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar fijne dagen te hebben met elkaar.
En uiteraard gaan we niet samen op pad zonder ergens te zingen.
Deze keer was dat op een paar hele bijzondere plekken namelijk op de boulevard met zicht op de zee, vóór het Kurhaus en achter het Kurhaus in Scheveningen. Dus “Zingen in Scheveningen” was voor ons een mooi feestje!

 

 Juli

Feest in het Park!

Het G.J. van Heekpark is 100 jaar oud. De aftrap van het feestjaar wordt groots gevierd, Nederlands oudste marathon komt namelijk door het grootste park van Enschede. Het is een cadeautje van de jubilerende Enschede Marathon aan het jarige park. Begin september wordt het jubileum officieel gevierd en Popkoor Liberation is ingeloot om er een musicale bijdrage aan te leveren. We voelen ons vereerd!

 

September

Muziekkoepel op het Dorpsplein in Lonneker

Het Lonneker Open Podium organiseert in de zomermaanden muzikale voorstellingen in deze prachtige buitenplek gelegen aan een heel gezellig pleintje.

Mede door het fantastische weer en het enthousiasme van het publiek kunnen we terug kijken op een spetterend optreden!

  

September

Korendag Prismare

Een korenwedstrijd in ons thuishonk Prismare konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. 

Maar hoewel we de sterren van de hemel hebben gezongen is Vocal Group Halfpastnine er met de overwinning vandoor gegaan. Gefeliciteerd!

Toch hebben we fijn gezongen en een mooie pres(en)tatie neer gezet!

 

December

Kerstmarkt Rekken

Popkoor Liberation was gevraagd door Muziekvereniging Crescendo om hun kerstmarkt op te vrolijken. De tent waarin we zongen was goed verzorgd en het was er bere gezelligvoor iedereen!

 

Kerstmarkt Consent

Ondank lastige arcustiek op de Ijsbaan Twente heeft het publiek het wel erg gewaardeerd dat we bij hun kerstmarkt muziek hebben gemaakt.

 

Winkelcentrum Klanderij

Ook dit jaar waren we weer welkom in het winkelcentrum. Voor ons een prettige plek om op te treden en een mooi afsluiter van onze drie kerstoptredens.

 

 

Optredens in 2017

 

Maart

Popkoor Liberation bestaat 30 jaar!

De gasten werden bij de deur al zo hartelijk ontvangen dat de avond niet meer stuk kon. Onze optredens gingen goed en de DJ draaide de sterren van de hemel zodat er lekker gedanst kom worden! Kortom, met de gastvrijheid van de Jaargetijden hebben we er samen een knal feest van kunnen maken!

 Juni

Popkoor Liberation op Wielewaal Zomer Festival
Samen met het mooie weer, de geweldige locatie, de statafels, de loungestoelen, de diverse kraampjes, de veiling en de prima foodcorner, was bij de woonlocatie De Wielewaal van Aveleijneen een echt Festival gevoel gecreëerd.
Belangenloos heeft Liberation opgetreden en heeft daarmee bijgedragen aan het goede doel: de stichting Sjakitarius op Bali. Een stichting die zich inzet voor kinderen en tieners met een verstandelijke beperking.

Juni

Korenfestival Doetinchem

Op tweede Pinksterdag vond het Korenfestival plaats in het centrum van Doetinchem. Meer dan 1000 zangers en zangeressen van diverse koren uit de regio maar ook uit andere delen van het land traden op. Het was een heerlijke dag, alles was uitstekend georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.

 

December

Swingend optreden tijdens kerstdiner

Voor de medewerkers van het Centre for Educational Support van de UT verzorgde Popkoor Liberation de ontvangst van de werknemers bij de ingang van 't Bölke. Tijdens het diner werden er vervolgens sfeervolle kerstliederen afgewisselt met swingende eigentijdse nummers.

 

Winkelcentrum De Klanderij

Zoals bijna elk jaar heeft Popkoor Liberation ook dit jaar weer gezongen in De Klanderij om het winkelend publiek een warm maar ook zwingend  kerstgevoel mee te geven.

 

Verzorgingshuis Twekkelerveld

Tijdens de Kerstviering in het Verzorgingshuis Twekkelerveld heeft Popkoor Liberation voor de muzikale aankleding gezorgd. De liederen werden door een koorlid aangekondigt en met leuke en herkenbare anekdotes van 'vroeger' illustreerd. Aan het einde hebben de koorleden tussen de bewoners plaatsgenomen en een aantal nederlandse kerstliederen samen met hun gezongen. Dit werd als zeer hartverwarmend ervaren en waren mooie momenten om te delen!

 

Lippink's hof, Livio

Ook voor de bewoners van het Lippink's hof en hun families verzorgde Popkoor Liberation een sfeervolle muzikale kerstavond met korte kerstverhalen en afsluitende zamensang.

 

 

 

Optredens in 2016

 

Maart

Optreden voor de bewoners van de Losserhof en hun familie en vrienden.

 

Juni

Amusing Hengelo

 

Juni

Het optreden voor Livio, afgelopen dinsdag was een groot succes. Dit was te zien aan de stralende gezichten van de bewoners. Bij de Nederlandse medley werd er volop meegezongen, ingehaakt en zelfs gedanst! Popkoor Liberation heeft weer een goede indruk achter gelaten.

 

Augustus

'Vijver vrijdagen' Optreden op de stijger voor Tetem, Roombeek.

Een fantastische zomeravond met eerst een mooie zonsondergang en later  sfeervolle verlichting, veel enthousiast publiek en een geslaagd optreden van het koor.

 

September

Uitdaag Korendag in Prismare

 

Oktober

Korenfestival in Zandvoort aan zee

We kunnen terug kijken op een fantastisch weekend! Het was zeer afwisselend met groepsmomenten en tijden dat je zelf wat kon ondernemen. Mede hierdoor waren er veel momenten voor een goed gesprek met mensen die je normaal niet zo veel spreekt en dat was waardevol! Ook het optreden in de kerk werd zeer positief ontvangen.

Heel fijn om samen met zo`n prachtige club mensen een koor te 

 

 

 

Optredens in 2015

 

Maart

 

 

 

Popkoor Liberation heeft deelgenomen aan een, van alle kanten fantastisch georganiseerd, koren festival in Sevenum. Het feest begon al in de bus en eindigde daar twee dagen later ook! Zeker voor herhaling vatbaar!

 

 Mei

 

 

 

 

 

Door een prachtig gemaakt filmpje voor de WAK week viel het koor in de prijzen en won een workshop van Nicolas Mansfield (verbonden aan de Nederlandse Reisopera). Hij gaf tips en trucs voor een betere presentatie, het koor is enthousiast en heeft veel mogelijkheden, vertelde hij. Het was een inspirerende avond!

 

Juni

Natuurlijk heeft Popkoor Liberation ook dit jaar weer deelgenomen aan het jaarlijkse uitstapje naar Amusing Hengelo.

 

Juli

 

 

Op de laatste repetitie dag voor de zomer hebben alle leden genoten van een geweldig georganiseerde barbecue!

 

 September

 

 

 

 

 

 

In september stond Popkoor Liberation voor het eerst op het programma van het Kühlkamp Koren Festival in het Openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Helaas regende het pijpenstelen. Maar zij werden toch met veel enthousiasme ontvangen. Tijdens het koren festival in Prismare, hebben zij uiteraard  hun beste beentje weer voor gezet,  helaas vielen zij ditmaal niet in de prijzen maar plezier hadden zij en je kunt ten slotte niet elk jaar winnen.

 

 November

 

 

 

 

 

Achter de schermen werd inmiddels met man en macht gewerkt om het evenement van het jaar vorm te geven. Samen met het Oke koor, just for fun en een tweetal solisten hebben heeft het koor op zaterdag 31 oktober een groots benefiet concert georganiseerd t.b.v. de stichting ALS.Het was een mooie avond met een overweldigende opbrengst!

 

 December

 

 

 

Popkoor Liberation mocht een mooie kerstviering in Diepenheim muzikaal omlijsten.

En een week later hebben zij hun kerstliederen tijdens een koopavond in de Klanderij laten horen.

 

 

druppel 4