Volgend optreden:

 

Voor leden

 

Log in >>

Foto's

druppel05

 

      Klik op de fotostapel

Home  >  Koor  >  Dirigent

 

Dirigent Leo Bekendam 

 

Sinds 26 oktober 2021 staat Popkoor Liberation onder leiding van Leo Bekendam.

Leo studeerde klassieke piano aan het conservatorium in Enschede en koordirectie en kan ondertussen terufkijken op een jarenlange ervaring in het dirigeren. In het verleden was hij o.a. betrokken bij de oprichting en leiding van het koor “In Between” uit Goor en dirigeerde hij “Vocal Harmony” uit Hengelo. Hij zong zelf in het Kamerkoor van het conservatorium. In 2010 begon Leo Koorscholingscursussen samen met de Engelse zanger Russell Hibberd.

 

Momenteel staat hij voor het koor “Ton sur Ton”, een kleinschalig  koor met een klassiek repertoire. Hij is muzikaal leider bij het amateurgezelschap “Music-all” in Enschede met ongeveer 40 leden, die van zingen, dansen en acteren houden.

Leo is sinds 2018 de muzikaal leider van “Servus Classic” waarbij er tijdens producties ook wordt samengewerkt met Servus Musical en Servus Junior. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Operette en Opera melodieën en licht klassieke werken, met soms een uitstapjes naar moderne muziek. En in oktober 2019 is Leo begonnen aan de directie van het Politiekoor Twente, een koor bestaande uit 30 zangers en 4 comboleden met een repertoire dat bestaat uit ‘lichte’ herkenbare muziek.

 

En dit is maar een kleine greep uit zijn uitgebreide werkzaamheden binnen de muziek.

 

Popkoor Liberation verheugt zich op de samenwerking met Leo en op alle nieuwe dingen die zij van hem zullen leren. Zij betreden met hem een nieuw pad en gaan op ontdekking naar de zaken waar zij in kunnen groeien en die zij kunnen ontwikkelen, daarbij gesteund door zijn uitgebreide ervaring op muziekgebied.

Popkoor Liberation wenst Leo veel succes en plezier bij en met hen!

druppel 4